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Alimentos

  • Top Pick - JBS (JBSS3): recomendação de Compra, preço-alvo de R$ 51,80 por ação.
  • Marfrig (MRFG3): recomendação de Compra, preço-alvo de R$ 34,80 por ação.
  • BRF (BRFS3): recomendação de Neutro, preço-alvo de R$ 30,40 por ação

Terça-feira, 12 de Abril

Mercado de proteínas plant-based chegará a US$ 4 bi em 2027, diz pesquisa - Valor

Segundo a Markets and Markets, avanço global será de 13,5% ao ano

Terça-feira, 05 de Abril

Greentable quer ser a 'Sweetgreen brasileira' - com uma pequena diferença - Brazil Journal

A Greentable - uma startup de venda de saladas e congelados - acaba de levantar uma rodada para criar a 'Sweetgreen brasileira.'

Com a gestão dos prazos de validade, foodtechs reduzem o desperdício de alimentos em até 90% - AgTech Garage

Soluções voltadas para a indústria de alimentos e supermercados são a esperança para a redução dos alimentos próprios para o consumo que são jogados no lixo

Foodtech Urban Farmcy define mudanças em rodada de investimento - Valor

Meta da empresa de proteínas vegetais é concluir operação em 60 dias e atrair R$ 20 milhões

Quinta-feira, 31 de Março

Entre a regulação e os altos custos produtivos: Onde a carne de laboratório vai parar? - AgTech Garage

Meta, no futuro, é oferecer um produto acessível ao consumidor e que gere menos emissões de metano que a pecuária convencional

Quinta-feira, 24 de Março

Beyond Meat e PepsiCo lançam carne seca à base de plantas nos EUA Valor

Produto é o primeiro da Planet Partnership, joint venture que as duas empresas anunciaram em 2021

Quinta-feira, 17 de Março

Louis Dreyfus Company entra no mercado de proteínas vegetais Valor

Segundo a múlti, objetivo é criar um área cujo sistema alimentar é "forte e sustentável"

Para chegar a ser líder no mercado plant-based, Brasil precisará investir em pesquisa e inovação AgTech Garage

Potencial do país é inegável, como grande produtor de grãos e pulses, celeiro de foodtechs renomadas e gigante na indústria frigorífica, que não poupa investimentos no setor

Quarta-feira, 09 de Março

Gene-edited beef cattle get regulatory clearance in US – Beef Central

United States regulators last night cleared the way for the sale of beef from gene-edited cattle in coming years, after the US Food and Drug Administration concluded the animals do not raise any safety concerns.

Segunda-feira, 07 de Março

Proteínas alternativas buscam voos mais altos fora do ‘nicho’ - Valor

Com apelo entre astros como Paul McCartney, Beyoncé e Jay-Z e em forte expansão, segmento atrai novos consumidores no Brasil e no mundo.

Pesquisas incluem até a criação de ‘bife de ar’ - Valor

Empresas testam novas matérias-primas para desenvolvimento de carnes alternativas.

Estrela do cardápio nacional, feijão ainda é coadjuvante em carnes à base de vegetais - Valor

Com produção anual de 3 milhões de toneladas, uso da leguminosa na fabricação de proteínas alternativas tem crescido no Brasil.

Quinta-feira, 24 de Fevereiro

A lição de marketing da NotCo à gigante Danone – Pipeline Valor

Multinacional francesa batizou sua versão de leite plant-based no Reino Unido com o mesmo nome da marca da startup chilena.

Quarta-feira, 23 de Fevereiro

Kraft Heinz e NotCo anunciam joint venture - LABS

Juntas, as duas empresas esperam desenvolver versões a base de plantas de alguns dos produtos mais icônicos da companhia norte-americana. É a junção da tecnologia da NotCo com a escala da Kraft Heinz.

Quinta-feira, 17 de Fevereiro

How to Keep Crops Alive In a Warmer, Dryer World - Bloomberg

There are a growing number of startups with inventions aimed at adapting food to drought. But will it be enough to make a difference?

Fake Meat Goes From the Main Event to Trying Out for the Ingredient Team - Bloomberg

After growth flatlined in supermarkets last year, plant-based substitutes are appearing in new places. Ravioli, anybody?

Foodtechs experimentam crescimento acelerado no nicho das bebidas e sorvetes vegetais - AgTech Garage

Buscando agregar cada vez mais sabor aos seus produtos, as foodtechs brasileiras apostam na combinação da saúde e bem-estar como fórmula para conquistar novos clientes

Terça-feira, 15 de Fevereiro

A NextGen captou US$100 milhões. O plano: tornar-se a 'Beyond Meat dos frangos' - Brazil Journal

No mercado de carne bovina plant-based, a Beyond Meat e a Impossible Foods conseguiram virar sinônimo de categoria. Mas quando se fala de frango, ninguém está nem perto de chegar lá.

Segunda-feira, 14 de Fevereiro

R&S Blumos lança proteína vegetal com matérias-primas 100% nacionais - Valor

Produto tem em sua composição soja não-transgêniuca e feijão carioca

Inteligência artificial e IoT puxam automação na indústria frigorífica brasileira - AgTech Garage

As tecnologias têm sido usadas principalmente na classificação de carcaças e garantem o padrão de qualidade da carne entregue ao consumidor

Quarta-feira, 09 de Fevereiro

Novas proteínas alternativas devem ganhar mercado - Valor

Cenário traçado pela americana ADM prevê diversificação no segmento nos próximos anos.

Segunda-feira, 07 de Fevereiro

A próxima versão vegetal de um clássico carnívoro na mira da Fazenda Futuro - O Globo

A Fazenda Futuro, a primeira empresa brasileira a entrar com força no setor de proteínas originada de plantas, lança em breve nos EUA e na Europa sua versão de salsicha, que será à base de ervilhas.

Sexta-feira, 04 de fevereiro

Beyond Meat Loses Some Early Restaurant Fans as Others Double Down - Bloomberg

Quinta-feira, 03 de fevereiro

Pet Food From Bugs Sparks Archer-Daniels, InnovaFeed Partnership - Bloomberg

Segunda-feira, 31 de janeiro

3D-Printed Plant Steak Startup Raises Funds to Chase Carnivores - Bloomberg

Israeli startup Redefine Meat Ltd. has raised $135 million in new funding for its roll out of 3D-printed plant-based steaks across Europe amid rising demand for alternative proteins.

Has the appetite for plant-based meat already peaked? - Financial Times

Expert insights, analysis and smart data help you cut through the noise to spot trends, risks and opportunities.

MEATLESS MEAT IS NOTHING NEW - The Economist

But it is getting tastier and more popular

Quinta-feira, 27 de janeiro

Faux Lamb Aims for Piece of Plant-Based Meat Boom - Bloomberg

Black Sheep Foods targets upscale restaurants with its vegan “lamb.” The startup recently raised $5.25 million to expand.

Sexta-feira, 21 de janeiro

McDonald’s Is Expanding Its Test of Beyond Meat’s McPlant Burger- Bloomberg

McDonald’s Corp. is expanding its test of the McPlant, a plant-based burger made by Beyond Meat Inc., beginning Feb. 14 in about 600 locations in the San Francisco Bay and Dallas-Fort Worth areas.

Quinta-feira, 20 de janeiro

Beyond Meat and PepsiCo Team Up to Make Plant-Based Jerky - Bloomberg

PepsiCo Inc. and Beyond Meat Inc. are planning a vegan jerky snack as the first product in their joint venture, according to people familiar with the matter, setting up a test of whether the food giant’s marketing muscle can build enthusiasm for plant-based meat.

Unilever investors call AGM vote to push for healthy food targets - Reuters

A group of investors in Unilever (ULVR.L) said on Thursday they had filed a fresh resolution urging the company to fix a "crucial blind spot" in its strategy and set ambitious targets to sell healthier foods

PlantPlus, da Marfrig, conclui aquisições na América do Norte - Valor

Compras da Sol Cuisine e da Hillary's foram fechadas por US$ 140 milhões

Segunda-feira, 17 de janeiro

Se a Beyond Meat é o Napster do plant based, quem será o Spotify? - Pipeline Valor

Deterioração das ações da pioneira em hambúrguer de planta levantou dúvidas sobre o potencial da indústria de proteínas vegetais

Sexta-feira, 14 de janeiro de 2022

Plant Based desacelara e Beyond Meat atrai shorts - Brazil Journal

A Beyond Meat - uma das pioneiras das carnes plant-based - está se tornando um dos maiores alvos de short sellers no mercado americano.

Quinta-feira, 13 de janeiro de 2022

Short sellers tuck into Beyond Meat - Financial Times

Beyond Meat has become one of the most shorted companies on the US stock market as investors fret over weaker sales and scepticism grows over the plant-based meat boom.

Quarta-feira, 12 de Janeiro

Lidl promotes new "Hybrid meat" - Euromeat

Starting this month there will be new promotional goods at Lidl: the discounter is offering meat or sausage of German origin with a vegetable content of up to 40 percent for the first time.

Pizza Hut is launching Beyond Italian Sausage Crumbles across Canada - Euromeat

Pizza Hut and Beyond Meat, Inc. announced the launch of plant-based Beyond Italian Sausage Crumbles as a permanent offering at Pizza Hut Canada locations nationwide.

Terça-feira, 11 de Janeiro

What is a Super Culure? It is the Key to a Delicious Plant Based Future – Bloomberg

The 300-acre Brooklyn Navy Yard complex in New York City is home to a number of premium artisanal food and beverage businesses you’ve heard of, including whiskey producers Kings County Distillery and lox specialist Russ & Daughters. It’s also the headquarters for one you likely haven’t: Kingdom Supercultures, a company that’s using modern microbiology to update one of the world’s most ancient—and currently megatrendy—cooking methods, fermentation

FDA Weighs Approval of Lab-Grown Meat Sales in 2022 – Bloomberg

Near the end of last year, Upside Foods Inc. opened a meat processing plant like no other. Inside the $50 million facility, just outside Berkeley, Calif., workers cultivate small clumps of animal cells in large vats over two weeks, slowly growing them into chicken breasts and steaks. No animal is slaughtered at any point in the process—the flesh is manufactured. At 53,000 square feet, the factory is the largest ever dedicated to so-called cultivated meat; the company hopes consumers will be able to buy the meat it makes sometime in 2022.

Segunda-feira, 10 de Janeiro

Burger King to sell vegan nuggets in bid to go 50% meat-free - Euromeat

Burger King will sell vegan nuggets across the UK as part of a pledge to make its menu 50% meat-free by 2030.

Quarta-feira, 05 de Janeiro

KFC to launch Beyond Meat fried 'chicken' across United States - Reuters

Yum Brands Inc's (YUM.N) KFC restaurants will start selling plant-based fried "chicken" from Beyond Meat Inc across the United States on Jan. 10 for a limited time, KFC said on Tuesday.

Terça-feira, 21 de dezembro de 2021

Big Meat will channel VW-Tesla in alt-protein war - Reuters

Elon Musk successfully forced Volkswagen (VOWG_p.DE) to embrace the electric vehicle big time. In 2022, Brazil’s $15 billion meat giant JBS (JBSS3.SA) and $31 billion U.S. rival Tyson Foods (TSN.N) could end up trailing Tesla’s (TSLA.O) alternative protein equivalents, Beyond Meat and Impossible Foods. Yet just as VW aims to overtake Tesla’s production by 2025, there’s a way for incumbents to win.

Beyond Meat vai abrir centro de pesquisa em Xangai, na China - Valor

A americana Beyond Meat, que produz alimentos plant based, anunciou hoje (20/12) que finalizou o contrato de locação para instalar um novo centro de pesquisa e desenvolvimento em Xangai, na China. A unidade, que faz parte da estratégia de expansão global da companhia, é a primeira de P&D da Beyond Meat fora dos Estados Unidos.

Segunda-feira, 20 de dezembro de 2021

CP Foods develops plant-based meat - Euromeat

CP Foods makes a first step to the alternative protein market by signing a partnership with a US startup. Both companies will work to create plant-based meat that has the same taste and texture as real meat with the help of Lypid's innovative “vegan fat”. Dr.Lalana Thiranusornkit, senior vice president for Food Innovation and New Product Development of CP Foods, announced a collaboration with Lypid, a San Francisco-based food-tech startup and the winner of the recent Asia-Pacific Agri-Food Innovation Summit in Singapore. Lypid is the inventor of “vegan fat”, a line of fats made of vegan oils that make the plant-based products taste like real meat.

Sexta-feira, 17 de dezembro de 2021

Why Bugs Must Be a Bigger Part of the Human Food Chain - Bloomberg

The European Union’s landmark decision last week to approve insects for human consumption was a victory for grubs and maggots — and people — the world over. The approval confers a kind of dignity to the lowly, protein-rich microbeasts that we foolishly dismiss as pests, and delivers a clear signal that the insect proteins industry is poised for significant growth. Above all, it paves the way for an alternative protein source that should play a critical role in feeding a hotter, more populous world.

Terça-feira, 07 de dezembro de 2021

“Fake meat” manufacturers face meat definitions Senate Inquiry - Beef Central

Manufactures of plant based “fake meats” have told a Senate Inquiry they fully support the need for clarity in labelling to prevent consumer confusion in the marketplace. But they have also defended the use of identifiers such as beef, pork and chicken on the labelling of their plant-based products, saying these are needed to ensure consumers understand their product.

Segunda-feira, 07 de dezembro de 2021

AG Barr bets on plant-based milk with majority stake in MOMA Foods - Reuters

British soft drinks maker A.G. Barr (BAG.L) said on Monday it bought a 60% stake in porridge and oat milk maker MOMA Foods as it forays into the fast-growing plant-based milk sector.

Sexta-feira, 03 de dezembro de 2021

Faux-Meat Burgers Made From Maggots and Mealworms - Bloomberg

Diners have increasingly warmed to the idea of burgers made from peas and coconut oil, crab cakes crafted from artichokes and kelp, and chicken nuggets formed with gluten and tapioca starch. Big food producers are betting they’ll soon welcome crickets, beetles, mealworms, and maggots to the mix as well.

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